Javno čitanje novog broja 'Zareza'

četvrtak , 19.11.2015.




Vjerni čitatelji Zareza znaju da taj časopis za kulturna i društvena pitanja nije izašao već dulje od mjesec dana, a posljednji broj koji se pojavio na kioscima bio je #417. Zbog financijskih, ali i brojnih strukturnih problema, završeni Zarez #418-19 još nije tiskan ni distribuiran, a redakcija je tekstove iz tog broja zasad objavila na web stranicama časopisa, gdje će se od petka moći "skinuti" i PDF tog broja.

Zašto Zarez i dalje grca u problemima, možete iscrpno čitati na sljedećim linkovima:

http://www.portalnovosti.com/luka-ostojic-ne-zarezuju-zarez
http://www.zarez.hr/blog/tko-stoji-iza-zareza
http://www.zarez.hr/blog/sretan-beskraj

Međutim, umjesto da sjedi i čeka skrštenih ruku, redakcija je odlučila nastaviti proizvoditi časopis u gerilskim uvjetima, sve dok se ne riješi sadašnja situacija. Zbog toga ćete pored Zareza #418-19 od petka na www.zarez.hr moći pronaći i dvobroj #420-21, čije je javno čitanje redakcija Zareza odlučila organizirati u net.klubu Mama, kako bi ukazali na probleme s kojima se Zarez nosi, mobilizirali čitatelje na participaciju u njihovom rješavanju, te u konačnici podijelili s njima novi i kvalitetan sadržaj.

Tekstove iz novog broja Zareza čitat će umjetnik i performer Siniša Labrović; teatrologinja, kazališna kritičarka i sveučilišna profesorica Nataša Govedić i drugi članovi redakcije časopisa, a publika je također pozvana sudjelovati.

Na licu mjesta moći će se pronaći ograničena količina novih brojeva Zareza otisnutih u kućnoj radinosti.

Pridružite se u javnom oživljavanju Zareza i jedinstvenom kulturnom događanju, u petak 20.11.2015. u 14 sati u net.klubu Mama



<< Arhiva >>