MUltimedijalni projekt SPIRALNI KANALI, LIŽNJAN 2015. - SVIJET U 3 RIJEČI

četvrtak , 23.07.2015.




Udruga ZVONA I NARI iz Ližnjana nas poziva u petak, 24.07. 2015. u 21 h na predstavljanje multimedijalnog projekta

SPIRALNI KANALI, LIŽNJAN 2015. – Svijet u 3 riječi

koji će se sastojati od izložbe, video-prezentacije i poetske večeri.


Riječ je prvom istarskom izdanju dugogodišnjeg međunarodnog projekta Vlade Franjevića, hrvatskog umjetnika (s lichtensteinskom adresom stanovanja) u sklopu kojega je do sada u više od desetak različitih izdanja i pojedinačnih umjetničkih akcija, u devet zemalja svijeta udružio kreativne snage više od stotinu umjetnika iz cijelog svijeta.

Više o Vladi i njegovim suučesnicima saznat ćete ako se pridružite u Knjižnici i književnom svratištu ZVONA i NARI u Ližnjanu, domaćinu ovogodišnjih Spiralnih kanala. U programu u petak, uz Vladu Franjevića predstavit će se i Rajka Poljak Franjević (iz Lichtensteina), Palme (iz Njemačke, ali i iz Gambije) te slovački prijatelji Roman Turcel, Roman Biček i Veronika Goncolova.

Tom prilikom biti će izloženi radovi pristigli na natječaj Spiralnih kanala – 26 međunarodnih umjetnika odgovorilo je na ovogodišnju temu: Svijet u 3 riječi, te ćemo imati jedinstvenu priliku vidjeti njihove radove, ali i doznati nešto više o idejama koje su ih spojile. S nama će, dakle, što kroz svoj rad, što osobno, biti prisutni: iz Hrvatske Maja Vrančić, Irena Lukšić, Josip Pino Ivančić, Donata Dumičić i Tedi Tadija Dovođa; iz Njemačke Palme i Stan Lafleur; iz Italije Lizzie Bellotto; iz Srbije Dejan R. Radovanović, Dejan Đorđević i Joskin Shiljan (Nebojša Stojković); iz SAD-a Lee Baumgarten, Denise Torrance, Case Baumgarten, Anthony Stembrite, Lee Stembrite, Becky Keenan, Dave List, Gaye List, Hannah Witner, Monique Luck, Tina Roozbehi, Francisco Gonzalez, Laura Fox-Wallis i Tina Alberni; te iz Kuvajta William J. Andersen.


Dakle, vidimo se u Ližnjanu!

Za Udrugu ZVONA i NARI,
Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen



<< Arhiva >>