PREDSTAVLJANJE ljetnog izdanja časopisa 'Književnost uživo'

utorak , 29.07.2014.




U četvrtak, 31. srpnja 2014. godine u 11.00 u Ri Infu na Korzu u Rijeci bit će predstavljeno ljetno izdanje časopisa za književnost i umjetnost 'Književnost uživo'.

Časopis je pokrenut prije godinu dana kao nadgradnja inicijative oko istoimene facebook stranice, te je ovo drugi ovogodišnji, a ukupno peti e-svezak.

Novi btroj donosi brojne novitete, poeziju i prozu, kao i esejistiku te intervjue i razmišljanja o književnosti, uz uvijek prepoznatljive fotopriloge (ovaj put izbor je pao na Zorana Žmirića, ovaj puta kao fotografa).

Časopis je dostupan na http://knjizevnostuzivo.org/casopis-za-knjizevnost-i-umjetnost-knjizevnost-uzivo/knjizevnost-uzivo-godina-2-broj-2-ljeto-2014

Ovaj je broj rezultat književne produkcije koja je nastala u posljednja tri mjeseca od izlaska proljetnog broja, a urednica ovoga broja je Dunja Matić. Oko 130 jedinica različitih pomno izabranih tekstova hrvatskih, srpskih, bosanskohercegovačkih, slovenskih i crnogorskih autora (složenih u neku vrstu intuitivnih poglavlja) predstavlja tako presjek četvrtsezone iza nas i svakako znakovito upućuje na književne interese mimo mainstream medija. Kao i uvijek, časopis ravnopravno vrednuje pisce za koje se do sada nije dovoljno čulo, ali i one poznatije i afirmiranije autore.
Urednički tim autora / pisaca / urednika organizacijom stranice / fb stranice i samoga časopisa nastoji otvoriti što širi prostor afirmacije kulture čitanja i književnosti te na svaki način sudjelovati u kreaciji današnjeg kulturnog miljea.

Časopis će predstaviti Dunja Matić, urednica ovoga broja, Marina Vrđuka Beleš, voditeljica Katapulta te Milan Zagorac, pokretač projekta Književnost uživo.

Izdavači časopisa su Katapult i Studio TiM, a časopis je potpomognut sredstvima Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.




<< Arhiva >>