Bibliokamp

ponedjeljak , 14.07.2014.


Udruga Zvona i nari - da podsjetim, to je udruga koja ugošćuje pisce u svojem prostoru i pruža im jednomjesečni besplatan boravak a kojoj je Ministarstvo kulture odbilo sufinancirati aktivnosti - u Ližnjanu organizira prvi Bibliokamp, susret knjižničara-volontera koji ima za cilj otvoriti prostor mladim knjižničarima za aktivno djelovanje u našoj zajednici ali i za kreativno promišljanje načina na koje bi se moglo proširiti prostor za knjigu u društvu.

Opširnije :



Ove godine u Bibliokampu koji traje od 12-og do 24-og srpnja 2014. izravno sudjeluju četiri mlade knjižničarke i to: Ileana Kurtović iz Splita, Ivana Manojlović iz Osijeka te Iva Barković i Ivana Radenović iz Zagreba.

U sklopu planiranog programa Bibliokamp pruža zanimljiva događanja i za širu javnost. Riječ je prije svega o matinejama koje započinju u glavnoj dvorani knjižnice ZVONA i NARI, u Ližnjanu, u 10 sati, a na kojima gostuju zanimljive predavačice i književnice i to redom:

- srijeda, 16.7.2014. Ljubica Radović, profesorica ruskog jezika i književnosti te dugogodišnja djelatnica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

- četvrtak, 17.7.2014. Tomica Šćavina, književnica i trenutna gošća u književnom svratištu ZVONA i NARI; Tomica je ove godine dobila nagradu SFERA za najbolji znanstveno-fantastični roman POVRATAK GENIJA, a pažnju književne javnosti pridobila je već svojim prvijencem BROD ZA LAJKU.

- subota, 19.7.2014. Tea Čonč, knjižničarka, djelatnica odjela Međuknjižnične posudbe Knjižnice Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

- ponedjeljak, 21.7.2014. Ana Božičević i Sophia Le Fraga, američke pjesnikinje koje trenutno borave u svratištu ZVONA i NARI. Ana Božičević ove je godine dobila uglednu Lambda nagradu za LGBT književnost svojom zbirkom poezije „Rise in the Fall“.

UZ SUDJELOVANJE GOŠĆI BIBLIOKAMPA ODRŽAT ĆE SE I POSEBAN DOGAĐAJ: Promocija druge knjige iz Biblioteke Brnestra u nakladi Općine Ližnjan i to zbirke pjesama, „Žuta šatirana ruža“, Josipa Pipa Škifića. Ovo će se predstavljanje također odviti u knjižnici ZVONA i NARI i to u utorak, 22.7.2014. s početkom u 19 sati.

Od ostalih aktivnosti u sklopu Bibliokampa planiran je i posjet Sveučilišnoj knjižnici u Puli, zbirci Mornaričke knjižnice a pod stručnim vodstvom njihove djelatnice, knjižničarke Nives Franić.

Dakle, Knjižnica i književno svratište ZVONA i NARI ovaj su tjedan kuća za knjižničare! Pridružite se! Za sve programe ulaz je slobodan, a oni koji nam se žele pridružiti u uređenju fonda ližnjanske knjižnice uz savjet i pomoć naših gošći pozvani su ostati i nakon matineja



<< Arhiva >>