ISPRAVAK KRIVOG NAVODA u 'Jutarnjem listu' / Zaboravljeni Roman Latković

subota , 22.02.2014.



U uvodu razgovora s Goranom Babićem objavljenom u Jutarnjem listu 22.02.2014. novinar Dragan Markovina ističe kako je Goran Babić "jedini istinski politički emigrant suvremene Hrvatske".

To nije točno.


Svaka čast feralovcima, njihovoj hrabrosti, oštrini i beskompromisnosti, ali najoštriji kritičar Tuđmanova režima bio je Roman Latković.

Želio bih podsjetiti da je on 1996. godine, nakon višeminutne javne harange u Dnevniku HTV-a, a povod kojoj je bilo njegovo izrazito kritičko pisanje o naravi Tuđmanova režima u riječkom Novom listu, doživio cijeli niz ozbiljnih prijetnji, te je, radi zaštite egzistencije, bio primoran emigrirati u SAD, gdje je 1998.godine dobio i politički azil, kao žrtva političkog progona.

Dakle, Goran Babić nije jedini istinski politički emigrant, kako to tvrdi Dragan Markovina, jer je istinski politički emigrant također i Roman Latković, novinar, pisac, scenarist.

Više o Romanu Latkoviću saznajte ovdje

P.S.

Sjećanje Dragana Markovine je selektivno, iz njegove memorije ispario je (tj. u tekstu nije spomenut) slučaj 'Vještica iz Rija'..
Zašto?
Naravno, zato što su tu harangu bila prouzročila upravo pojedina pera korporacije za koju Markovina piše.

Pojedine žrtve afere 'Vještice iz Rija' također su političke emigrantice suvremene Hrvatske...




<< Arhiva >>