NOVO: Zvonimir Balog - 'Dijete koje se nije htjelo roditi' (Profil, 2008.)

utorak , 13.01.2009.

Zvonimir Balog
'Dijete koje se nije htjelo roditi'

izd. Profil
uvez: tvrdi
broj stranica: 168
format: 14,5 x 19,5 cm
cijena: 99 kn
ciljna skupina: djeca od 10 – 14 godina

Riječ izdavača



Knjiga „Dijete koje se nije htjelo roditi“ govori o djetetu koje je odlučilo imati izbor u onome u čemu ga nitko nema i odbija se roditi. Šokirana majka najprije zatraži pomoć svoje mame koja pokušava mališana nagovoriti da izađe na svijet. No na svaki njezin argument, on ima drugi još jači. Uskoro upomoć pristiže i djed, i stric, i teta Cvijeta, pa tata, susjeda Julka, general, predsjednik države, cijeli jedan cirkus i predstavnici raznih zemalja.

Svaki je od tih likova osobit na svoj način, neki su smiješni, neki strašni, neki ga žele potkupiti, neki su šašavi, neki egocentrični, ali svi su dobronamjerni i želeći pomoći uvjereni su da će baš oni uspjeti nagovoriti ga svojim fantastičnim argumentima. No, maleni se ne da. Uvijek ima spreman odgovor. Mama Ivanka već je totalno iscrpljena, a dijete i dalje ne izlazi van. I onda prilazi stariji brat Fran i prijateljica Ana.

Ovo je priča o ljubavi, o njezinoj snazi koja pobija sve logične argumente i svladava sve predrasude iskustva. Napisana u zaigranom Balogovskom stilu nasmijat će čitatelje mudrim i dinamičnim dijalozima.







<< Arhiva >>