NOVO: Tim Winton - 'Glazba prašine' (Profil, 2008.)

petak , 17.10.2008.

Profil je objavio australski suvremeni kalsik, roman iz najuže konkurencije za nagradu Man Booker :


Tim Winton
'Glazba prašine'

roman
izd. Profil
Format: 14,5 x 19,5 cm
Uvez: meki
Broj stranica: 457
Cijena: 129 kuna

Riječ izdavača



Georgie Jutland četrdesetogodišnjakinja je umorna od životnih brodoloma. Nakon posljednjeg, nasukala se u ribarskom gradiću, vezana za čovjeka kojeg ne voli i njegova dva sina, kojima ne može zamijeniti umrlu majku. Danju usamljena i nepomična, noću iz vlastitog života bježi pomoću votke i interneta.
Jednoga jutra, u mamurnoj izmaglici prije svitanja, ugledat će na plaži sjenu muškarca i više nikada ništa neće biti isto. Luther Fox oduvijek je značio nevolju.
Tako počinje nezaboravna ljubavna priča koja čitatelja vodi divljim krajolicima Zapadne Australije, roman o ljubavi, iskupljenju, kajanju, sreći i tome možemo li doista pobjeći od prošlosti.
Putovanje na koje krećemo s Wintonom veličanstveno je baš kao i njegovi pejzaži i njegova glazba; izvana i iznutra. Damo li mu priliku, zauvijek će nas promijeniti.

Tim Winton rodio se 1960. u Perthu i jedan je od najpoznatijih suvremenih australskih pisaca. Prevođen na strane jezike i omiljen među čitateljima i književnim kritičarima, Winton je dobitnik više književnih nagrada, a dva njegova romana – The Riders (1995.) i Glazba prašine (2001.) – ušla su u uži izbor prestižne nagrade Man Booker. Filmska prava za Glazbu prašine otkupio je redatelj Phil Noyce, a uloge Georgie Jutland i Luthera Foxa odigrat će oskarovka Rachel Weisz i Colin Farrell. Tim Winton živi u Zapadnoj Australiji sa ženom i troje djece.

Tim Winton nije veliki australski romanopisac. On je veliki pisac, točka.
The Times

Wintonova proza mješavina je mišićavih opisa, duboke osjećajnosti i metafizike… Glazba prašine predivna je himna njegovoj domovini.
Sunday Telegraph

Neodoljiva priča. Jednom kada je uzmete, nećete je moći ispustiti.
Independent

Misteriozan, bolan i lijep roman… zaslužuje mjesto jednog od klasika australske književnosti.
Washington Post

Roman koji u vama odjekuje još dugo nakon što ste zatvorili knjigu.
New Statesman



<< Arhiva >>