Booksina 'Revija malih književnosti'

nedjelja , 05.10.2008.





Od 7. do 10. listopada održava se četvrta po redu Booksina 'Revija malih književnosti' koja ove godine predstavlja književnu scenu Bugarske.

'Revija malih književnosti' književni je festival kojem je cilj predstaviti mlađu generaciju književnika iz zemalja regije koji do sad nisu prevođeni i objavljivani u Hrvatskoj, dok su u svojoj domovini itekako poznati, cijenjeni i nagrađivani. Nakon Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore, ovogodišnji gosti Revije dolaze iz Bugarske.

Prema izboru Mitka Novkova, književnika i književnog kritičar te tajnika Društva bugarskih književnika, hrvatskoj će se publici predstaviti Angel Igov, Emanuil A. Vidinski, Jana Bukova, Silvija Tomova, Kamelija Spasova, Marija Kalinova, Marin Bodakov, Nadežda Radulova, Marica Kolčeva i Mira Duškova. Njihovim se dolaskom ujedno po prvi puta, nakon više od dva desetljeća, u Hrvatskoj predstavlja bugarska književnost.

Njihove pjesme, pripovijetke i ulomke iz romana preveli su studenti bugarskog jezika s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, a cijeli je projekt koordinirala Ksenija Marković.

Osim Bookse bugarski će književnici posjetiti i Rijeku gdje će 9. listopada gostovati u klubu Molekula, partneru ovogodišnje Revije.

Više o autorima koji će nastupiti na Reviji pročitajte ovdje





<< Arhiva >>