106 rukopisa u utrci za 100 tisuća kuna

petak , 19.09.2008.




Na natječaj V.B.Z.-a i Tiska za najbolji neobjavljeni roman godine i ove je godine stigao velik broj rukopisa. U samo dva mjeseca, od raspisivanja ovog, sedmog po redu Natječaja, do njegovog zaključivanja 15. kolovoza 2008., V.B.Z. je zaprimio čak 106 rukopisa pod šifrom.

Članovi V.B.Z.-ovog žirija Miljenko Jergović (predsjednik žirija), Julijana Matanović, Zoran Ferić, Strahimir Primorac i Vladimir Arsenijević najavili su da će uskoro objaviti nazive rukopise koji će ući u uži izbor za nagradu.

Pobjednik natječaja bit će objavljen na tiskovnoj konferenciji za vrijeme trajanja sajma Interliber od 12. – 16. 11. 2008. godine. V.B.Z. će nagrađeni rukopis objaviti, a pobjedničkom autoru bit će uručena V.B.Z.- TISAK književna nagrada za najbolji neobjavljeni roman godine i novčana nagrada u bruto iznosu od 100.000,00 kuna.

Nagrađeni roman će nakon proglašenja pobjednika na sajmu knjiga Interliber biti prodavan i na svim kioscima Tiska i Slobodne Dalmacije.

Popis pristiglih rukopisa sa šiframa autora i nazivima romana koji su ušli u konkurenciju za nagradu dostupan je na ovome linku .



Izvor : Moderna Vremena Info



<< Arhiva >>